Έχετε αναρωτηθεί γιατί συμβαίνει αυτό;

Μπορούν οι μεταβολές του καιρού να επηρεάσουν τον πόνο στις αρθρώσεις; Ναι θα απαντήσουν οι περισσότεροι από εκείνους που υποφέρουν από αρθρίτιδα. Ακόμη και ο Ιπποκράτης το 400 πχ είχε παρατηρήσει ότι πολλές παθήσεις σχετίζονταν με τις αλλαγές της εποχής.

Read more

Η άσκηση σε άτομα με οσφυαλγία, είναι ο βασικότερος πυλώνας της λύσης του προβλήματος. Για να είναι αποτελεσματική, όμως, θα πρέπει να εκτελείται με απόλυτα εξειδικευμένο τρόπο, ανάλογα με τη φύση του προβλήματος.

Read more

Διορθώνεται η κακή στάση σώματος; Η απάντηση είναι ότι διορθώνεται σε μικρότερες ηλικίες, και βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό σε μεγαλύτερες.

Read more

Όταν όλα τα τμήματα του σώματος είναι σωστά ευθυγραμμισμένα, τότε υπάρχει ιδανική στάση, ωραία εξωτερική εμφάνιση, μυοσκελετική υγεία, λειτουργικότητα και υψηλή απόδοση στην άσκηση.

Read more

Το σώμα αποτελείται από πολλά διαφορετικά τμήματα όπως τα πέλματα, τα γόνατα, η λεκάνη, ο αυχένας κτλ. Τα τμήματα αυτά πρέπει να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους, ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή στάση, και κατ’ επέκταση η μυοσκελετική υγεία και λειτουργικότητα του σώματος.

Read more